Testnevelés óra

Aki ebben a félévben felvette a testnevelést az elvégzendő tantárgyai közé, legalább 10 alkalommal kell, hogy részt vegyen a testnevelés foglalkozásokon a vizsgaidőszakig ahhoz, hogy aláírást szerezzen ebből a tantárgyból.

Ebben a félévben a következő módokon lehet az aláírást megszerezni testnevelésből:

• Az elmúlt évhez hasonlóan idén is lehetőség van otthon végzett testgyakorlatok elfogadtatására. Az erre jelentkezőknek az elvégzett mozgások dokumentálására a Teams felületén lesz lehetőségük, a Moodle-n nem. A dokumentáció formája: egy tetszőleges alkalmazás letöltésével elvégzett gyakorlat képernyőképét kell elküldeni. A képernyőkép tartalmazza:

o az Ön nevét,
o a testgyakorlat időpontját
o és az elvégzett munkát vagy teljesítményt.

Egy nap egy testgyakorlatot tudok elfogadni. A testgyakorlat minimum 45 percet tartson, az elégetett energia legalább 250 Kcal legyen. Kérem, hogy a képernyőkép a telefon beállításában tartalmazza a az adatokat. Ha utólag kerül rá, akkor azt nem fogom elfogadni!

• Ha szervezett kiránduláson vesz részt, akkor a túravezető igazolja le felém a megtett távot, a névsort és a túraútvonalat.

• Lehetőség van az otthon végzett munka elfogadtatására, pl.: kerti munka, bontás-építés stb. A tevékenység leírásával lehet az alkalmat elfogadtatni.

• Egyesületi tevékenységet (amennyiben a sportoló szakosztálya működik, és annak munkájában részt vesz a hallgató) szintén elfogadunk. Ennek két feltétele van:

o Az egyesület fejléces hivatali papírján aláírt, lepecsételt igazolást kell hozni. Az egyesületi igazolásokat március 30-ig lehet leadni Bognár Ferenc nevére az ITK portáján.

o Az egyesületi tevékenység elfogadásához kell az is, hogy ezt a tevékenységét kamatoztassa egyetemünk keretében (pl. sportnapok) vagy a MEFS szervezésében is. A MEFS versenyein rajtam keresztül lehet indulni. A versenyeredményeket a Teams-ben küldjék el nekem.

• Szerdánként a szentmise után 13.15-ig lehet velem a „tornaterem” előtti aulában személyesen találkozni.

• Kérem, hogy az alkalmakat ne a Teams csoportba, hanem a Teams csevegés menüjébe küldje! Így az Ön alkalmai egy helyen lesznek láthatóak Önöknek is, nekem is.


Az elküldött teljesítéseket visszaigazolom. Ebből a válaszból fogja tudni, hogy hányadik alkalomnál tart?



Üdvözlettel:


Budapest, 2022. január 27. Bognár Ferenc
testnevelő